Σε αυτό το blog γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα φωτογραφικό άλμπουμ που θα περιλαμβάνει εικόνες από τη Βλαχοκερασιά καθώς και την ευρύτερη περιοχή του δήμου Σκυρίτιδας (περιλαμβάνει τα χωριά Κολλίνες, Κερασιά, Αγία Βαρβάρα, Αλεποχώρι, Βούρβουρα και Πηγαδάκια) κάθως και να συγκεντρώσουμε τις πιο σημαντικές ειδήσεις που αφορούν το χωριό.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Κερασιά

Η Κερασιά απέχει λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από την Βλαχοκερασιά. Μάλιστα κατά μήκους του δρόμου που ενώνει τα δύο χωριά βρίσκονται πολλά σπίτια δημιουργώντας ίσως την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα εννιαίο χωριό! Η Κερασιά σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει 280 κατοίκους, ωστόσο σήμερα υπολογίζεται ότι οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 200. Πρόκειται για ένα εξίσου πανέμορφο και καταπράσινο χωριό, δημιουργώντας ένα υπέροχο τοπίο όλες τις εποχές, ειδικότερα το φθινόπωρο και την άνοιξη. Σημείο σηνάντησης των κατοίκων αποτελεί η πλατεία του χωριού, χτισμένη απέναντι από την εκκλησία.


Η πλατεία της Κερασιάς


Μνημείο στην πλατεία



Η εκκλησία του χωριού

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

se euxaristw polu gia tis eikones....kairo eixa na to dw to xwrioudaki mou.

Ανώνυμος είπε...

Hello!

Thank you for you blog and wonderful photos.

I will be visiting Arvanitokerasia on September 18-19, 2011. I have never been to Greece. I was born in Athens, GA USA! My grandfather, Peter Nickolas Chilivis was born in Arvanitokerasia around 1886. I am very excited to visit!

Thanks,
Taryn Chilivis