Σε αυτό το blog γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα φωτογραφικό άλμπουμ που θα περιλαμβάνει εικόνες από τη Βλαχοκερασιά καθώς και την ευρύτερη περιοχή του δήμου Σκυρίτιδας (περιλαμβάνει τα χωριά Κολλίνες, Κερασιά, Αγία Βαρβάρα, Αλεποχώρι, Βούρβουρα και Πηγαδάκια) κάθως και να συγκεντρώσουμε τις πιο σημαντικές ειδήσεις που αφορούν το χωριό.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Και λίγα λόγια για το χωριό (1)

Η Βλαχοκερασιά είναι χτισμένη σε υψόμετρο 960μ και είναι το κεφαλοχώρι του Δήμου Σκυρίτιδας. Οι κάτοικοι του δήμου Σκυρίτιδας είναι 2.248 σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και υπολογίζεται ότι οι κάτοικοι της Βλαχοκερασιάς είναι περίπου 500-600 (στην απογραφή του 2001 είχαν καταγραφεί 683 κάτοικοι).


Δημόσια Κτίρια:
Στο χωριό υπάρχει σχολείο (Νηπιαγωγείο , Δημοτικό και Γυμνάσιο) αλλά ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν έχει μειωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια (όπως είναι γνωστό το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και σε άλλα χωριά στις μέρες μας). Απέναντι του βρίσκεται το δημαρχείο του δήμου Σκυρίτιδας και λίγο πιο πέρα το Κ.Ε.Π. . Επίσης στην είσοδο του χωριού βρίσκεται το κοινοτικό ιατρείο.


Το σχολείο του χωριού




Πέτρινο θεατράκι στο προαύλιο του σχολείου.
Στο βάθος διακρίνεται το δημαρχείο.



Το δημαρχείο



Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών

5 σχόλια:

Αγγελος είπε...

Η γιαγιά μου, Στρατηγίου το γένος, ήταν από τις Κολίνες (η ίδια πάντοτε έλεγε "από την Κολίνα", στον ενικό), και η μεγάλη της αδελφή Κατερίνα είχε παντρευτεί στη Βλαχοκερασιά κάποιον Τσίγκο. Απόγονοί τους ζούν ακόμα στην Αθήνα. Υπάρχουν Τσίγκοι στη Βλαχοκερασιά;

jpro είπε...

Δυστυχώς δεν έχω ακούσει ποτέ αυτό το επώνυμο στο χωριό. Ίσως όταν το επισκεφθώ πάλι να μάθω κάτι περισσότερο για να σου απαντήσω με σιγουριά!

Ανώνυμος είπε...

Ουτε εγω δεν εχω ακουσει αυτο το επιθετο...

Ανώνυμος είπε...

είμαι κάτοικοσ του χωρίου κ ξερω πωσ δεν υπαρχεί καποιοσ με αυτό το όνομα στο χωριο.ΤΟ Σπίτι που έμεναν είναι στο κεντρο του χωριού κ το έχει αγοράσει κάποιος κύριος με το όνομα Βροχίδης από τη Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

rwthsa k m eipan pws ontws yparxei afto t epi8eto....gia perissotera 8a rwthsw tn giagia m....